Utflykter och tips i Tarutao National ParkUtflykterna runt omkring Koh Lipe fokuserar främst på snorkling och dykning, om du inte vill ta dig en liten utflykt till den malaysiska ön Langkawi. Eller öluffa runt i Lipes skärgård.


Langkawi
Langkawi är en ö som tillhör Malaysia, en väldigt populär semesterdestination. Ön har mycket att erbjuda. Fina stränder att koppla av på, billig shopping och en rad olika aktiviteter som vattenaktiviteter. Varför inte ta Langkawi Cable Car & Sky Bridge upp till berget Machincang. På toppen befinner du dig 700 meter över havet för en fantastisk utsikt över ön och hela vägen bort till Thailand! Hit kan du ta dig en liten utflykt från Koh Lipe, båtresan tar cirka två timmar. Båtarna går från Koh Lipe klockan 10.30 och 16.00 och för att ta dig tillbaka igen lämnar båtarna Langkawis hamn klockan 09.30 och 14.30. Under lågsäsong tas båtarna ur trafik, men mellan den 20 oktober och 15 maj trafikerar de sträckan.

Snorkling vid öarna
Snorklingen vid öarna runt omkring Koh Lipe är helt fantastisk! Det kristallklara vattnet gör att du kan se korallreven redan innan du hoppat i vattnet. För en heldag hyr du en longtailbåt som tar dig till fyra av de närliggande öarna; Koh Hin Ngam, Koh Yang, Koh Rawi och Koh Adang. Under ytan döljer sig koraller i alla möjliga former och färger. Hårda koraller som stadigt vilar på havets botten och mjuka koraller som gungas fram och tillbaka av vågorna. Du kommer även stöta på ett antal exotiska och färgglada fiskar. En longtailbåt kostar 1500 Baht per dag så se till att vara ett gäng för att dra ner på kostnaderna. Hör med ditt hotell så hjälper de dig!

Dykning
Även dykning är en stor anledning till att folk besöker Koh Lipe. Det finns en rad olika dykföretag på ön, vissa stänger under lågsäsong men det finns fortfarande ett par som har öppet året runt. De tar dig till de bästa dykplatserna för en dag där du gör runt två dyk. Det kristallklara vattnet garanterar att din dykutflykt blir perfekt, med många koraller och fiskar att spana på. Du hittar dykföretagen vid de tre större stränderna och längs med Walking Street.


På Snorklingtur


Åk på turer runt Koh Lipe hyr en långsvansbåt för en dag pris cirka 2500 Baht. Kaptenen är en van förare kommer ofta från Ma.Film från Koh Lipe


Mer filmer från ön Koh Lipe kommer.

Utflykt med båt runt Lipe

Snorklingen vid ön Koh Dong och Koh Pung Nork.


Djur livet runt Koh Lipe

En makake på Koh Dong Beach.Bilder från ön Koh Lipe
Bilder från Koh LipeBookmark and Share© 2011 kohlipeguiden.se | www.kohlipeguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: