Kommunikationer till Koh Lipe

FAKTA
Provins:
Invånare:
Öns omkrets:
Öns längd:
Öns bredd:
Avstånd från fastlandet:

Karta:
Satun
ca 0 till 10
Ja
Ja
Nej
Ja

Koh Lipe Karta

Koh Lipe är en väldigt liten ö med vägar i betong och sand. Med tanke på storleken tar du dig lätt runt till fots.

På Koh Lipe

Taxi
Taxibilar är inte vanliga på Koh Lipe men de större hotellen erbjuder transfer från "piren" på Sunrise Beach till hotellet. Egentligen är de inga taxibilar utan mer MC:s med sidovagn.

Cyklar
Hyr en cykel att trampa runt på för att upptäcka ön. För en timme får du betala 100 Baht, 250 Baht för tre timmar, 450 Baht för sex timmar och 600 Baht för en hel dag (åtta timmar).

MC
Det finns några enstaka mopeder/MC att hyra på ön för runt 300 Baht per dygn. Det känns dock rätt onödigt att hyra en moped för de korta avstånden på den lilla ön. Skulle du vilja hyra en MC ändå finns de vid Dang Dee Tour som ligger mellan Sunrise Beach och Pattaya Beach.

Speedboat
Det enda sättet att ta sig till Koh Lipe är via båt då det inte finns någon flygplats på ön. Från Pak Barra pier nära Satun går det speedboats som tar dig till ön på 1-1,5 timme för runt 400 Baht.

Båttaxi
Longtailbåtar finns som tar dig runt ön, mellan stränderna och till närliggande öar. För en dag kostar en båt 1500 Baht. Mellan stränderna kan det kosta 50 Baht per person, men då måste ni vara några stycken.
Till Koh Lipe
Till Koh Lipe kan du bara ta dig via båt och under högsäsong går det runt fem olika båtar från Pak Barra pier på fastlandet till Koh Lipe. Under lågsäsong går det en speedbåt per dag. Båtarna gör under högsäsong även ett stopp på Koh Tarutao innan de fortsätter mot Koh Lipe. Under lågsäsong går båten direkt från Pak Barra till Lipe. Båtarna lämnar piren klockan 11.00, 11.30, 12.30, 13.30 och 14.00 och tar 1-1,5 timme beroende på väder och vind.

Under högsäsong går det även båtar mellan Koh Lipe och Phi Phi som bland annat stannar vid Trang, Koh Muk, Koh Ngai och Koh Lanta. Båten lämnar Phi Phi klockan 08.30 och kommer fram till Lipe klockan 15.30, så det är en lång resa på havet! Båten är i trafik mellan 19 november till 30 april.

Färjetrafik från Telaga Harbour Marina, Langkawi till Koh Lipe
Har du rest runt i Malaysia innan du åker till Lipe, eller kanske vill fortsätta dina äventyr i Malaysia efter en semester på ön, finns det båtar som går mellan Koh Lipe och Langkawi. Båtresan tar runt två timmar och går från Langkawi klockan 09.30 och 14.30 samt från Koh Lipe klockan 10.30 och 16.00.

Telaga Terminal är en 15 minuters bilresa från Langkawi internationella flygplats och 35 minuter till Kuah Town (färjeläget). Telaga Harbour Marina Langkawi

http://www.tigerlinetravel.com - Tiger Line
http://www.adangseatour.com - Adang SeaTour

Det går båtar från Pak Barra pieren to Koh Lipe varje dag. Från lågsäsong till högsäsong.

Transport: Långsvansbåt, speedboat, taxi, buss, minibuss, songthaew, tåg,
Koh Lipe

Mer filmer från ön Koh Lipe kommer.
Speedboat to Koh Lipe, Ferry - Pak Barra PierPak Barra pier

 
Mest bokade hotellen


Pattaya Beach.Bilder från ön Koh Lipe
Bilder från Koh LipeBookmark and Share© 2011 kohlipeguiden.se | www.kohlipeguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: