Att se & göra

Hantalay Temple
Trots att Koh Lipe är en väldigt liten ö finns det ett tempel att besöka. Det kanske inte ser ut som de typiska thailändska tempel du tidigare besökt, men det kan vara en upplevelse också! Templet ligger mitt på ön och hit kan du gå, du svänger av till höger precis där Walking Street börjar om du kommer från Sunrise Beach. Här bor munken Pairoaje som varit munk i tio år. Han pratar gärna om buddhismen med dig och svarar på dina frågor! Han berättar att för fyra år sedan fanns inte templet här, då bestod det bara av en Buddha-staty i skogen. Något som han tyckte var mycket bättre! Varje morgon tar han en promenad på ön för att samla in mat och gåvor från lokalbefolkningen.

Moské
I södra Thailand finns det många muslimer så därför kan du stöta på ett gäng moskéer på din resa. Koh Lipe har en egen liten moské att kika på om du är intresserad. Den ligger på vägen mot templet och du svänger av till höger precis innan Walking Street börjar. En aprikosfärgad moské med gröna kupoler på taket. Liten, men en moské är det!

Chao Leh Villages
Ursprungsbefolkningen på Koh Lipe heter Chao Lehs vilket betyder sjözigenare. De lever på att fånga och samla in naturresurser som fisk och kokosnötter som de sedan säljer vidare eller använder själva. Idag bor lokalbefolkningen i små byar som finns utspridda runt omkring på ön, så kallade Sea Gypsy Villages, sjözigenarebyar. Här bor thailändarna väldigt enkelt, väldigt annorlunda från vår standard vilket får en att vakna upp. Var bara försiktig så du inte stör dem eller inkräktar i deras hem. De tycker oftast att det är roligt att en falang kommer och hälsar på! Det finns minst sex stycken byar på ön.

Princess Residence
På Koh Lipe har en av thailands prinsessor sitt sommarhus. Det ligger på en strand mellan Sunset Beach och Sunrise Beach. Här står ett gäng bungalows i hög standard, som kungahuset äger, uppradade precis vid strandkanten med en fin utsikt över havet.

Snorkling och dykning
En av de största anledningarna till att folk åker till Koh Lipe är för att snorkla och dyka i det kristallklara vattnet. En oförglömlig resa under vattnet för att upptäcka färgglada fiskar och olikformade koraller. Det finns ett gäng olika företag som anordnar både dyk- och snorklingsutflykter.

Stränderna
Stränderna i sig är en sevärdhet på Koh Lipe, bara för att de precis ser ut som stränderna på ett vykort. Vita och mjuka sandstränder som möter det klara vattnet med sin turkosa färg. Det är lätt att fastna vid stranden en hel dag för att njuta av paradiset!Karta hotell Koh Lipe


Bilder från ön Koh Lipe
Bilder från Koh LipeBookmark and Share© 2011 kohlipeguiden.se | www.kohlipeguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: