Pattaya "Bundhaya" Beach på Koh Lipe

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven:
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Strand Karta:
1,1 Km
Ja
Ja
Ja
Nej
Ja
Nej
4 St
Pattaya Beach Karta

Stranden
Pattaya Beach, som ibland kallas "Bundhaya" Beach, ligger på öns södra kust och är den mest populära stranden på Koh Lipe. En strand perfekt för de vackra paradisbilderna gjorda för att bli vykort. Med sin lena och vita sandstrand och det härligt turkosa vattnet är Pattaya Beach ett riktigt paradis, en strand du tidigare bara sett på bilder. Stranden är omringad av grönska vilket ger stranden en tropisk känsla. Ta en promenad längs stranden och svalka dig i det vackra havet.

Restauranger/Nattliv
Det finns många restauranger och barer längs med Pattaya Beach. Slå dig ner vid någon av barerna för någonting svalkande att dricka samtidigt som du tittar ut över den kritvita sandstranden som möter det kristallklara vattnet. På stranden består restaurangutbudet av resorternas egna restauranger, men går du till Walking Street bakom stranden möts du av olika restauranger som bland annat serverar pannkakor, pizza, soppor och thaimat.

 

Shopping
Bakom Pattaya Beach går Koh Lipes huvudgata kallad Walking Street där butikerna står uppradade. Här hittar du både restauranger, tatueringsstudios och butiker som säljer handgjorda kläder, smycken och annat smått och gott att ta med sig hem för att minnas semestern på Lipe. Du hittar även kläder, väskor, skor och souvenirer i de små butikerna här

Aktiviteter
Sol och bad i all ära på den mysiga sandstranden, men här kan du även hyra en kajak att ta dig runt ön med. För en timme kostar det 150 Baht, för tre timmar får du betala 400 Baht. Vill du upptäcka ön på riktigt får du för 750 Baht ha den i sex timmar och för 900 Baht är kajaken din för dagen.

Snorkling
Snorklingen runt Koh Lipe är väldigt bra med tanke på det kristallklara vattnet. Snorkel finns att hyra vid stranden, 50 Baht för snorkel och mask och 50 Baht för simfötter. Skulle du vilja hyra en flytväst kostar även den 50 Baht. Om du bara går ut en bit från stranden är snorklingen bra vid Pattaya Beach.

Att bo här
På Pattaya Beach finns det många olika boendemöjligheter i olika prisklasser. På strandens västra sida ligger den lyxiga resorten Sita Beach Resort & Spa som är en av två resorter på ön som har pool. Resorten ligger precis vid stranden vilket bidrar till en härligt tropisk atmosfär.

Ta sig hit
Till Koh Lipe tar du dig via speedboat och kommer du till Sunrise Beach finns det vägar som leder till Pattaya Beach, det tar inte mer än 10-15 minuter att promenera. Du kan även ta en speedboat direkt till Pattaya Beach från Pak Barra pier för runt 400 Baht per person.

Berätta mer om stranden
På strandens östra del ligger the Royal Thai Navy. Vad de sysslar med där lär du aldrig få veta då det är förbjudet att gå in där för "vanliga" människor.

Vi reser vidare till nästa strand västerut Bila Beach, österut Sunrise Beach.
Bilder från Pattaya Beach, Koh Lipe

En vanlig dag på stranden


Vid solnedgången (runt 17.00 - 16.00) är det många som samlas för att spela Volleyball på stranden.


Vid stranden ligger traditionella långsvansbåtar på rad och väntar på turister. Med långsvansbåt når man alla öarna i Lipes skärgård. men inte Koh Tarutao nationalparken är lite för långt dit.Solnedgång på stranden Pattaya Beach.


Tröttnar du på att sola kan du vindsurfa, spela volleyboll eller paddla. Ta det lungt på stranden och bara njut av livet.


Film från Pattaya Beach, Koh Lipe


Mer filmer från ön Koh Lipe kommer.
 
Mest bokade hotellen


 
Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   
Fina ön Koh Lipe

Pattaya Beach. Vilken otrolig skärgård!


Karta hotell Koh Lipe


 
Top 5 budget hotell


Koh Lipe immigration office

På stranden ligger ett litet immigration kontor.

Mer bilder från ön Koh Lipe
Bilder från Koh LipeBookmark and Share© 2011 kohlipeguiden.se | www.kohlipeguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: