Koh Tarutao Island. Tarutao National Park

FAKTA
Provins:
Invånare:
Öns omkrets:
Öns längd:
Öns bredd:
Avstånd från fastlandet:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Karta:
Satun
ca 0 till 10
xx
24 Km
xx
xx Km
Ja
Nej
0 St
Koh Tarutao Karta

Koh Tarutao

Koh Tarutao är ön som ligger i södra Thailand, längre söderut än så här går det inte att komma innan du kommer in i Malaysia. Du hittar Koh Tarutao på väg ut mot Koh Lipe från Pak Barra pier på fastlandet. Koh Tarutao är mycket större än Koh Lipe så här finns det massor att utforska. Ön tillhör områdets nationalpark och är fortfarande rätt så orörd utan alltför många turister varje år. Här kan du verkligen koppla av på riktigt och njuta av det genuina Thailand. På Tarutao finns det vattenfall och grottor att besöka för dig som vill upptäcka ön.

Koh Tarutaos stränder
Det finns ett gäng olika stränder på Koh Tarutao att besöka, några av de vackraste stränderna i Thailand. Sanden är vit och härligt mjuk och havet är rätt klart och turkost. Här hittar du stränder som Ao Pante och Ao Sone, två otroligt fina stränder med den vitaste och mjukaste sanden att promenera runt i. Ett härligt blått vatten, trots att det kanske inte är lika kristallklart som runt Koh Lipe.

Snorkla
Vattnet runt Tarutao är klart och lämpar sig utmärkt för snorkling. Du hittar den bästa snorklingen vid öns nordvästra kust. Här kan du stöta på sköldpaddor om du har turen på din sida, vackra korallrev som bildat alla olika möjliga former och ett gäng häftiga fiskar.

Att ta sig till Koh Tarutao
Till Koh Tarutao tar du dig med speedboat från Pak Barra pier på fastlandet. Båtarna går ut till Koh Lipe men stannar till vid Tarutao så att du kan hoppa av! Båtarna går från Pak Barra klockan 11.00, 11.30, 12.30, 13.30 och 14.00 under högsäsong. Under lågsäsong stannar båtarna inte alltid till vid Tarutao och det kan vara svårt att hitta en båt tillbaka till fastlandet. Se till att planera resan innan du ger dig ut, så du vet att du kommer tillbaka efter några dagar.

Boende
Enklare boende finns på Koh Tarutao i olika prisklasser, dock inte alltför dyrt på grund av den enkla standarden. Det finns även tält att hyra för runt 30 kr/natt för dig som är lite mer äventyrslysten.
Bilder från Koh Tarutao, Koh Lipe
 
Mest bokade hotellen


 
Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
    
Top 5 budget hotellBilder från ön Koh Lipe
Bilder från Koh LipeBookmark and Share© 2011 kohlipeguiden.se | www.kohlipeguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: