Koh Hin Ngam Island. Vackra stenarnas ö

FAKTA
Provins:
Invånare:
Öns omkrets:
Öns längd:
Öns bredd:
Avstånd från fastlandet:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Karta:
Satun
0
1,2 km
500 m
200 m
65 Km
Nej
Nej
0 St
Koh Hin Ngam Karta

Koh Hin Ngam

Koh Hin Ngam är ön med de svarta stenarna som du kommer imponeras av, Koh Hin Ngam betyder nämligen ön med de vackra stenarnas ö. Stenarna är fint slipade av vågornas rörelser och här kan du för en stund slå dig ner och bygga upp ett litet torn av stenarna, som tidigare besökare också gjort. En skylt på ön talar om för dig att det väntar en förbannelse över stenarna och att hemska saker kommer hända dig, dina vänner och din familj om du snor med dig en sten hem. Lite charmigt och oavsett om du tror på det skylten säger eller ej kommer du garanterat att lämna stenarna där de hör hemma, bara för säkerhets skull!

Koh Hin Ngams stränder
Det finns inga direkta stränder på Koh Hin Ngam, förutom den med alla svarta stenar. Men efter ett besök här kommer det inte spela någon roll om det fanns en strand här eller inte!

 

Snorkla Dykning
Snorklingen vid Koh Hin Ngam är helt underbar! Simma runt i det kristallklara vattnet, så klart att du ser korallreven redan från båten när du kommer dit. På vägen hit kan du se långa fiskar som hoppar upp över vattenytan. Under vattenytan stöter du på både hårda koraller och mjuka koraller som svajas fram och tillbaka av vågorna. Titta på alla randiga fiskar som simmar omkring dig. Bästa snorklingen finner du på södra sidan av ön.

Att ta sig till Koh Hin Ngam
Till Koh Hin Ngam tar du dig via longtailbåt från Koh Lipe. Det finns planerade snorkelutflykter från Koh Lipe där du under en dag besöker fyra av de närliggande öarna, bland annat Koh Hin Ngam. För en dag får du betala 2000 Baht för båten. Ön ligger 5 km nord väst om Koh Lipe. Se kartan

Boende
Det finns inget boende på Koh Hin Ngam, vilket gör ön till en perfekt plats för en dagsutflykt!
Bilder från Koh Hin Ngam Island

Obs det finns inga sand stränder på ön Koh Hin Ngam.


Bästa snorklingen finner du på södra sidan av ön!


Se Filmen från Koh Hin Ngam Island, Koh LipeKoh Hin Ngam Island film.
 
Mest bokade hotellen


 
Strand betyg
Sten kvalitén
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   


Miljoner svarta stenar på önTa inte med dig stenar från ön det bringar otur.


Bilder från ön Koh Lipe
Bilder från Koh LipeBookmark and Share© 2011 kohlipeguiden.se | www.kohlipeguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: